Materiaal

Als je de muur gaat opbouwen moet het ontwerp van het zwembad af zijn. Bij het ontwerp reken je uit hoeveel inspuiters, skimmers en lampen je gaat plaatsen, en moet je ook voorzieningen treffen voor de aansluiting van een stofzuiger, de rolluiknis en misschien andere opties/gadgets. Daarna bereken je de positie op de wand of put waar het element moet komen. Op het moment dat je de vloer en muren gaat opbouwen moet je de juiste elementen op de juiste positie vastzetten.

 

We hadden een lijst gemaakt van alle benodigde onderdelen en offerte gevraagd bij een leverancier. We wilden het eerst via internet kopen, maar merkten tijdens het uitzoekwerk dat niet al je vragen helemaal werden beantwoord. Via het internet vond ik een leverancier met goed referenties en waarvan de klanten aangaven dat deze scherpe offertes gaf. Ik ben hiernaartoe gegaan met mijn ontwerp en vragen, uiteindelijk hebben we een lijst samengesteld van benodigde materialen voor de bouw van de bak. Daarna heb ik nog een prijscheck gedaan op internet, maar was tevreden met de prijzen en heb het besteld. Het voordeel is dat ik een leverancier heb gevonden die ook zelfbouwers helpt. Ze nemen de tijd voor mijn vragen, geven advies waar ik op moet letten, en kunnen, als ik het niet meer zie zitten, bepaalde delen over nemen. Ook nemen ze al het materiaal terug dat over is.

 

 

 

 

 

 

 

 

Zwembad de Kuip

Stenen en bewapening

Alle materialen voor de vloerplaat en de muren in 1 keer bij Stepoc bestelt. Delalomme heeft een prima verkoopdienst. Ze gaven goed advies en gaven heel veel antwoorden op vragen waar ik mee worstelde. Op de site staat goede documentatie over de toepassing van de materialen. De uiteindelijke offerte bleek zeer scherp; ik heb het getoetst aan mijn favoriete bouwmarkt (Hornbach, superzaak!) en tot mijn verbazing zaten ze daar met het ijzer nog ruim onder.

Inbouwelementen

Ik had aangegeven dat de toegang moeilijk was en alleen een kleine camion boven kon komen. Later de dag werd ik in het Frans gebeld door de transporteur die het maar over een remork had of iets dergelijks. Dat bleek dus de aanhanger te zijn die beneden aan de weg achterbleef.

 

 

Het bleek toch een forse camion te zijn die het net haalde. Wel moest chauffeur Tom twee keer rijden om de materialen van de aanhanger op te laden. Hulde aan Tom, echt knap dat ie boven kwam.

Ruim 500 stenen op acht pallets, plus al het ijzer en de afstandhouders liggen verspreid voor het huis en in de tuin.

 

De stenen moesten naar boven worden gesjouwd; het kostte ongeveer een uur om een pallet (60 stuks) bij het zwembad te krijgen.

Copyright © All Rights Reserved