Soorten zwembaden

Zwembad de Kuip

Soorten zwembaden

Wil je weten wat de voor- en nadelen zijn van de diverse soorten zwembaden, koop (1 keer) het tijdschrift zwembaden. Daarin staan alle varianten met foto’s en prijzen. Ook worden daarin onderwerpen behandeld zoals de technische installatie, rolluiken, skimmers en alles wat er bij een zwembad nodig is.

 

Wij hebben onze keuze gemaakt uit de zwembaden die het meeste voorkomen : kunststofzwembaden, zwembaden volledig gegoten uit beton en bouwkundige baden.

 

De kant en klaar kunststofbaden komen uit de fabriek waarbij alle instrumenten en opties al zijn ingebouwd. Dit type bad kan in een heel korte doorlooptijd worden geplaatst. Wij hebben twee leveranciers bezocht waar ook enkele baden in het echt zijn te bekijken. Een prijsindicatie voor dit type bad van 5*10 meter is rond de 55.000 euro. Snel en makkelijk, wij hadden niet zo'n goed gevoel bij de prijs. Ook kun je hierbij weinig zelf doen; je kunt het alleen afnemen via een professioneel plaatser.

 

De zwembaden volledig gegoten uit beton zijn robuust, direct waterdicht en daarnaast de enige die geschikt zijn om met mozaïek af te werken. Met mozaïek is de prijs hoger dan die van een kunststofzwembad. Zonder mozaiek denk ik goedkoper, maar dat weet ik niet.

 

Bouwkundige baden zijn zwembaden die in blokverband worden gebouwd en waterdicht worden gemaakt met liner of polyester. We gaan een overzicht bouwen van de kosten van de Kuip, dan heb je een idee wat de kosten zijn in geval van zelfbouw.

Copyright © All Rights Reserved