Overwegingen

Op deze pagina een aantal punten die je misschien wilt weten of dingen die ik anders had willen doen.

.. tevreden met het resultaat? => Ja, het is super. We zwemmen veel, liggen veel meer te relaxen op het terras, soms is het net als op vakantie.

 

.. zou je het weer doen? => Ja, ook het handmatig uitgraven

 

.. hoe gaat het onderhoud? => Het schoonmaken met de hand is prima te doen, het meten van de kwaliteit van het water is eenvoudig. Het moeilijkste is dat het allemaal niet zo heel best wordt uitgelegd. Handleidingen zijn door techneuten geschreven, als die thuis net zo praten als dat ze handleidingen schrijven dan zal het daar een gezellige boel zijn met een permanente MR Bean act. Uiteindelijk heb ik een boekwerk gemaakt met alle handleidingen, en heb een soort samenvatting gemaakt hoe een backwash te doen, hoe te meten etc.

 

.. beste ondersteuning en advies? => Van Schreppie Pools. Goede mensen, scherpe prijzen,betrouwbaar.

 

.. anders doen? =>

 

=>De drain rond het zwembad. Ik zou de put waar de drain uitkomt aansluiten op het riool. Hij is nu ontworpen om water op te pompen als het in de put komt te staan. Dat is niet echt handig.

 

=> Ik zou nog eens goed naar een kant en klare liner zak willen kijken. We hebben nu een op maat gemaakte liner. Nadeel is dat de banen maximaal twee meter zijn. Op de las zie je vuil dat blijft liggen. Ook zie je boven de nismuur twee laspunten die erg in het zicht vallen. Ik zou eens een zak willen zien, hoe loopt dat nu in de bochten.

 

=>Voor de plaatsing van de goten zou ik geen mal leggen. Ik zou de eerste rij tegels plaatsen, en dan met de haakse slijper de ruimte voor de goot creëren.

 

=> Minder tijd besteden aan de hoge waterlijn. Een hoge waterlijn is mooi, maar te hoog is ook niet goed, het water klotst dan steeds tegen de onderkant van de boordstenen.

 

=> Doel was om veel zelf te doen. Als ik alles zou willen laten doen, zou ik een betonnen kuip laten gieten.

 

 

 

Zwembad de Kuip

Inleiding

Kosten van een bad

Het bad heeft uiteindelijk 45.875 euro gekost (exclusief BTW). De oppervlakte van het zwemwater is ongeveer 10.00 bij 4.50 meter. Op de kop van het bad zit een bank (zit niet in de 10.00 meter) in het water met daaronder een solar rolluik. Om het bad ligt ongeveer 100 vierkante meter terras.

 

In het bedrag zitten alle kosten die je moet maken, ik heb hiervoor in excell een lijst bijgehouden. Het werk wat ik zelf heb gedaan heb ik niet in de kosten opgenomen.

 

 

Het kan veel goedkoper, maar dan moet je wel een aantal keuzes maken. De grootste impact op de kosten:

 

1. Het rolluik van 15.173 euro (http://t-and-a.be/nl/producten/lamellenafdekking/lamellen/). Het is volautomatisch, gevuld met solar, polycarbonaat. Zonder solar en van pvc zakt de prijs naar rond de 11.000 euro. Ik geloof dat een lamel 75 euro kost, heb je een kleiner bad, dan heb je minder lamellen nodig.

 

Alternatieven en bijkomende nadelen liggen voor de hand. Je kunt een zeil gebruiken om het af te dekken.

 

2. Het terras van 7.592 euro (hierin niet de boordstenen opgenomen, daar kun je niet omheen). Afgezet tegen de 100 M2, is dat 75 euro per meter. De tegels kosten 27 euro per meter, de rest is materiaal (chape, lijm, voegmiddel, 40 meter goot met afvoer en 2 tegelsnijmachines)

 

3. De oppervlakte van het bad. Voor de vloer en muren inclusief alle materialen wat arbeid heb ik 7.184 euro uitgegeven. Het zwemwater heeft een oppervlakte van 45 vierkante meter. De relatie tussen kosten en vierkante meter is niet helemaal lineair, maar komt in de buurt. Per vierkante zwemwater kosten de vloer en muur 160 euro. De liner en isolatie kosten ongeveer 7.232 euro, per vierkante meter zwemwater 160 euro. Je kunt ongeveer 300 euro per vierkante meter zwemwater besparen door een kleiner bad te nemen.

 

4. De rest van de mogelijkheden zijn marginaal. Je kunt geen lampen nemen, of de technische installatie wat minder automatisch inregelen, maar het gaat om kleine bedragen.

 

We hebben het bad in ongeveer 11 maanden gebouwd. We zijn in augustus 2014 gestart met graven, begin mei 2015 was het mogenlijk om te zwemmen, en eind juni waren de terrassen af.

 

Eind oktober 2014 was de bak gereed; de vloer was gestort, de muren opgebouwd en gevuld met beton, alle elementen waren in de bak ingebouwd.

 

Van maart 2015 tot en met begin mei 2015 is de installatie geplaatst en het zwembad afgewerkt. Het plaatsen van de installatie, liner en rolluik gaat snel, elk zijn binnen een dag geplaatst.

 

De meeste tijd ging zitten in het graven van het gat, bouw van de bak en de aanleg van het terras.

Planning

En Verder

Copyright © All Rights Reserved